Saturday, April 17, 2010

Evolusi Kembali lagi...!!!!

Pilihan raya Kembali lagi selepas berehat dari DUN Bangan Pinang..Keputusan sekarang 7-2...Selepas mangkatnya Allahyarham Datuk Dr Zainal Abidin Ahmad (PKR)..maka suatu evolusi pilhanraya terjadi... Battle antara Hak dan batil..battle antara Keadilan dan Kezaliman ..Battle antara Rasuah dan hak Rakyat..Battle antara Datuk Zaid Ibrahim( PKR) vs Kalamanathan ( MIC-BN)..Battle antara Datuk Seri Anwar dan Tan Sri Muhyiddin....Battle antara Tan Sri Khalid ibrahim dan Datuk Noh Omar.. battle antara 1 malaysia dan harapan baru rakyat Malaysia ..

Battle diantara kayu ukur pencapaian dan penerimaan rakyat pada Pakatan Rakyat selepas 8 mac..Penerimaan Rakyat pada Dato Menteri Besar dan Exco PR atau Protes besar-besaran pada 1 Malaysia atau PM nyer...atau Parti Persekutuan..

Hari ini 17 April 2010 adalah Pendaftaran Calon PRK 094 : Hulu Selangor...Adakah Sejarah Bukit Selambau berulang...ramainya calon Bebas yang nak tegakkan demokrasi. Adakah Hulu Selangor menyaksikan 1 lawan 1 atau lebih penjuru???.....Keunikan Parlimen Hulu selangor ialah Adun-adunya dari Bn tetapi Parlimen dari PKR..bermakna rakyat lebih suka adunya dari Ahli Parlimennya.....Kali ini barangkali ada perubahan dari segi tempat duduk Ahli parlimen atau Undi makiin bertambah....

pada tanggal 23 April 2010..adalah hari dimana Keputusan telah ditetapkan Oleh Yang Maha Kuasa..rakyat dan gunakan Kuasa Keramat....tiada Siap boleh mengklentong Rakyat seperti 50 tahun dulu....rakyat makin bijak....Parti politik juga bijak berkempen dalam memastikan Rakyat akan mengundi Calon yang layak...Tetapi pada tarikh tersebut ..tiada siapa boleh pertikaikan Keputusan Rakyat...Kuasa Rakyat, kuasa Keramat..

Evolusi terjadi atau Tsunami Politik memukul badai...

: Kalau takut dipukul badai , Jangan Berumah Ditepi Pantai....
Kalau takut hilang deposit, jangan Berani ingin Bertanding...
Kalau takut diadili Rakyat , jangan Berani Jadi Pemimpin....
Kalau takut Lompat Katak, Jangan Berani ambil Amanah....

Isu Katak akan dibincangkan kemudian ..ingin mengumpulkan Katak2 dari Luar Negara pula...and nak Tunggu pula Cerita SIBu....Ada katak lagi ke???
No comments:

Post a Comment